week 2 – maandag

Vandaag gaat de aannemer een fundering maken voor het tussenwandje tussen de hal en de keuken. (Bij nader inzien gaat de aannemer morgen eerst de muur tussen de keuken en woonkamer slopen, en daarna de fundering voor de kolommen en het tussenwandje maken.)

Ton en ik hebben ‘s ochtends op het werk de aanhanger meegenomen.  Rhea heeft ‘s avonds al het sloophout van de vloer in de aanhanger en auto geladen. Ton heeft boven al het freeswerk gemarkeerd.

week 1 – muren en vloeren eruit

maandag

Naar notaris om de aktes te ondertekenen. Helaas had de bank de gelden niet tijdig overgeboekt naar de notaris, waardoor we enkel machtigingen en niet de officiële aktes konden ondertekenen.

Samen met de schoonouders bubbels gedronken in het nieuwe huis. Terwijl de schoonouders 2 partytenten hebben opgezet in de tuin hebben Ton en ik o.a. het tuinmeubilair en een groot deel van de tuinplanten verhuisd.

dinsdag

Onze aannemer is langsgekomen om met ons de werkzaamheden en planning verder door te spreken. Afgesproken dat we van het weekend de vloeren van de woonkamer en de keuken verwijderen, en de doorgang van de hal naar de woonkamer weer zouden openbreken.

‘s avonds heb ik een deel van het behang van de kleine kamer verwijderd terwijl Ton het bestaande stroomplan heeft onderzocht en is begonnen met het uittekenen van het nieuwe plan.

woensdag

Ton heeft voor zijn thuiswerkdag een spartaanse werkplek ingericht. ‘s ochtends is iemand de oude keuken komen ophalen.

‘s avonds heb ik de rest van het behang van de kleine kamer verwijderd en een begin gemaakt aan het behang van de woonkamer.

donderdag

‘s avonds hebben Ton en ik (de toplaag) van het behang van de woonkamer verwijderd.

vrijdag

‘s ochtends heb ik het schuurtje opgepoetst, opdat we er een tijdelijke keuken in kunnen inrichten. ‘s middags heb ik het stucwerk van de muren van de woonkamer afgebikt.

zaterdag

We hebben een stortkoker gehuurd om het puin vanaf de verdieping makken af te voeren.

Eric, Erwin, Femke en Paultje hebben meegeholpen met sloopwerk. De heren zijn beneden aan de gang gegaan, Femke en ik op de 1e etage.

De heren hebben beneden al het (door mij in de woonkamer gedeponeerde) stucwerk in de voortuin gestort, de laminaatvloer en het tapijt verwijderd, de laatste restjes stucwerk van de muren van de woonkamer gebikt en de doorgang van de hal naar de woonkamer opengebroken. Eric heeft een stuk muur op zijn hoofd laten vallen…

Na het verwijderen van het tapijt kwam er een prachtige parketvloer tevoorschijn! Ik wordt er een beetje verdrietig van dat we die eruit moeten slopen :(

Femke heeft (met een heel klein beetje hulp van Erwin) de inbouwkasten volledig gesloopt terwijl ik de ombouwkast van de CV-ketel heb afgebroken. Erwin heeft de helft van het rookkanaal verwijderd.

Marco en Jacq hebben voor een goede lunch en een smakelijk avondmaal gezorgd.

zondag

12 cm sneeuw, de partytenten zijn volledig ingestort!

Joost en Eric waren vandaag onze extra slopers. ‘s ochtends hebben de heren de houten ‘toplagen’ van de vloer verwijderd. (parket, gespijkerd/verlijmd op spaanplaat, gespijkerd/verlijmd op hardboard, gespijkerd op de houten vloerconstructie).

Paul en Marcel kwamen spaghettisoep brengen voor de lunch. Jum!

‘s middags heeft Joost de rest van de houten vloer van de balken afgesloopt en zijn Ton en Eric begonnen met het verwijderen van (tegels van) de betonnen keukenvloer. Joost heeft na een tijdje het breekwerk van de keukenvloer overgenomen en heeft zich vrij letterlijk door de hele keukenvloer (en 1 waterleiding) heen gebikkeld. Ondertussen is Ton stiekem de rest van het rookkanaal gaan slopen. We mochten dus een korte pauze houden om Ton met een lichte hoofdwond even naar de huisartsenpost te rijden.

Ik heb de hele dag loopjongen gespeeld, en heb alleen maar sloophout en bouwpuin afgevoerd. Joost krijgt al het schone hout mee op thuis op te stoken, de auto zit tot de nok toe vol :)

rhea's digitale onderkomen